Premazi na bazi rastvarača za UV linije

Koristeći najsavremenija tehnička i tehnološka rešenja, kao i partnerstva sa vodećim imenima u proizvodnji premaza, ICA grupa je formulisala UV premaze na bazi akrila, poliestera i poliakrila, koji ispunjavaju najstrožije zahteve klijenata u vidu kvaliteta i produktivnosti, a istovremeno obezbeđuju smanjenje nivoa emisija i očuvanje životne sredine.

Poliesterski i poliakrilni UV premazi su u širokoj upotrebi za bojenje i lakiranje  ravnih panela zahvaljujući dobrom odnosu cena-kvalitet; štaviše oni su dovoljno reaktivni za potrebe brze linije i nude dobar nivo završne obrade. Ovi proizvodi su formulisani sa nezasićenim poliesterskim smolama rastvorenim u stirenu. Stiren funkcioniše kao rastvarač i reaguje sa smolom tako da doprinosi ukupnoj čvrstini samog premaza.

Poliakrilni premazi kombinuju karakteristike poliesterskih premaza i akrilnih premaza i nude odličnu vrednost za uloženi novac.

Nanosi se na ravne furnirane površine, površine od punog drveta, MDF ili ivericu, ivericu sa melaminskim papirom.

U poređenju sa poliesterskim UV premazima, akrilni UV premazi imaju niži nivo uticaja na životnu sredinu jer sadrže monomere koji imaju niži nivo isparljivosti u odnosu na stiren, sadržan u poliesterskom UV premazu, te stoga omogućavaju da proizvod ima 100% sadržaj čvrste materije

Akrilni UV proizvodi pružaju odličnu elastičnost, adheziju i  hemijsko-fizičku otpornost. Pored toga, kroz upotrebu odgovarajućih prajmera, oni omogućavaju rešavanje problema koji se javljaju na smolastom drvetu i prijanjanje na problematičnim površinama,  kao što je univer, plastika i staklo. Zahvaljujući svojoj reaktivnosti, ovi proizvodi su pogodni za premazivanje profila i okvira koji zahtevaju brzu dalju obradu, što je vrlo čest uslov u ovom sektoru.

Površine na koje se nanosi su ravne trodimenzionalne furnirane površine, površine od punog drveta, MDF ili iverica, iverica sa melaminskim papirom,  metal, plastični materijali i staklo.

 

Naručite naše proizvode: Porudžbenica
Preuzmite brošuru: Brošura